MONTE KOLAČ
- Keks Petit Beurre
1. krema:
- 1 l mleka,
- 100 g skrobnog brašna,
- jedna kašičica
kristal 1:5
- 1 vanilin šećer,
- 125 g maslaca
2. krema:
- 500 ml slatke pavlake za šlag,
- 200 g čokolade,
- malo ruma
Priprema:
Na dno manjeg pleha za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mleka pomešanog sa rumom.
Za prvu kremu stavite da se zagreje mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte kristal 1:5 i brašno s malo hladnog mleka da dobijete glatku smesu, kad mleko zavrije ukuvajte tu smesu i na laganoj vatri mešajte oko dvae minuta, u vruće umešajte maslac i prelijte preko keksa
Za drugu kremu na laganoj vatri ugrejte slatku pavlaku u koju ste umešali naseckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!