Kuglof

kuglof
SASTOJCI
  • 200 g putera
  • 6 jaja
  • 40 g kristal kristal 1:5
  • 2+1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • kora od 1 limuna
  • 250 ml mleka
  • 520 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2-3 supene kašike kakaa
  • po želji (30 g suvog grožđa, 40 g oljuštenih po dužini isečenih badema ili seckani orasi, kandirano voće, seckana čokolada)
PRIPREMA

Penasto umutiti puter, dodavati uz neprestano mešanje kristal, vanilin šećer, koru limuna, po želji (suvo grožđe, badem, orahe, kandirano voće), kašiku po kašiku brašna, so, prašak za pecivo i naimenično po malo mleka dok se sve ne sjedini i potroši. Na kraju uz neprestano mešanje dodati žumanca.

Posebno umutiti sneg od belenaca i blago dodati prethodnoj masi. Podmazati modlu puterom pa brašnom sipati pola smese u modlu, a u drugu polovinu dodati kakao i dobro promešati, pa potom sipati u modlu. Peći sat vremena prvo 15-20 minuta na 200 stepeni, a zatim smanjiti na 150 stepeni.

Pročitajte i ovo...