Medeni kolačići s cimetom

medeni kolačići

SASTOJCI
  • brašno 300 g
  • margarin 100 g
  • 1 jaje
  • 20 g kristal 1:5
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kašičica limunovog soka
PRIPREMA

Sjediniti jaje, omekšali margarin, cimet, med, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve to rukom umesiti, kako bi se dobilo glatko testo. Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti oko 30 minuta na toplom da nadođe. Testo rastanjiti oklagijom, zatim raznim kalupima vaditi figurice.

Pleh obložiti papirom za pečenje i ređati kolačiće i peći na 180 stepeni, oko 10-15 minuta. Pečene kolačiće skroz ohladiti.

Posebno pripremiti smesu za dekoraciju. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna, i mešati dok se sve ne sjedini. Smesu za dekoraciju sipati u najlon kesu, a potom vrlo malo odseći vrh. Zatim, polako stiskajući kesu dekorisati kolačiće po želji. Ostaviti ih tako neko vreme da se osuše, tj. da se dekor stegne.

Pročitajte i ovo...