Monte kolač

monte-kolac
SASTOJCI za prvi krem
  • 1 l mleka
  • 100 g skrobnog brašna
  • 1kristal kašičica kristal 1:5
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g maslaca
SASTOJCI za drugi krem
  • 500 ml slatke pavlake za šlag
  • 200 g čokolade
  • malo ruma

I još pakovanje petit ber keksa.

PRIPREMA

Na dno manjeg pleha za pečenja poslažite keks, premažite ih s malo mleka pomešanog sa rumom.

Za prvi krem stavite da se zagreje mleko, dodajte malo ruma, a u drugoj posudi izmešajte kristal i brašno s malo hladnog mleka da dobijete glatku smesu. Kad mleko provri ukuvajte tu smesu i na laganoj vatri mešajte oko dva minuta. U vruću smesu umešajte maslac i prelijte preko keksa.

Za drugi krem, na laganoj vatri ugrejte slatku pavlaku u koju ste umešali naseckanu čokoladu. Kad se čokolada otopi prelijte preko prvog krema, stavite da se ohladi i gotovo!

Pročitajte i ovo...