Stevia i Ecostevia

ekostevia

ZAMENITE ŠEĆER – SADA!

STEVIA

STEVIA je biljka poreklom iz Južne Amerike. u Paragvaju je nazivaju Ka’aHe’e, što znači slatki list u dijalektu domorodaca.
Ekstrakt lista se vekovima koristio ne samo kao alternativna zamena za šećer, već i u lečenju niza zdravstvenih problema.

Zbog sve šire svesti pojedinaca, odnosno potrošača o štetnom dejstvu belog šećera, i u skladu s tim veće potražnje za hranom koja sadrži minimum kalorija i ugljenih hidrata, STEVIA je vremenom postala popularan izbor kod proizvođača hrane.

Popularnost biljke raste, tako da ono što su domorodačka plemena u Paragvaju i Brazilu započela pre par hiljada godina sa STEVIOM, danas se nastavlja širom sveta.

stevia
  • korisna biljka, botaničkog imena Stevia Rebaudiana, čije malo lišće sadrži vitamine i minerale koje ni jedan veštački zaslađivač nema
  • sadrži minerale i mikroelemente kao što su hrom, magnezijum, mangan, kalijum, selen, cink, B vitamin, naročito niacin
  • sadrži steviozide i rebaudiozide koji su 200-300 puta slađi od šećera
  • ne doprinosi razvoju karijesa niti gljivičnih infekcija
  • metaboliše se u organizmu bez značajnog povećanja nivoa šećera u krvi, tj. bez dodatne proizvodnje insulina, zbog čega je idealna za ishranu dijabetičara
  • nema nikakvih negativnih efekata na ljudsko zdravlje
  • može se koristiti za saslađivanje bilo kojih napitaka i hrane, termostabilna je i ne menja strukturu i svojstva na visokim temperaturama (pića, kolača, torti, džemova, kompota)

ECOSTEVIA je vodeći grčki proizvođač koji nudi inovativne proizvode koji sadrže minimalno 98% steviol glikozida dobijenog iz organski gajenih paragvajskih biljaka.

ECOSTEVIA je garancija najboljeg ukusa ikada napravljenog, bez prepoznatljive gorčine prilikom konzumiranja zaslađivača drugih brendova na bazi stevie.

ECOSTEVIA je garancija za prirodni zaslađivač kome se veruje svim čulima 100%.

ECOSTEVIA je garancija da u sastavu nema fruktoze, dekstroze, agave, maltodekstrina i ostalih visoko kaloričnih i nezdravih zaslađivača. Nema aspartama, saharina, glicerina.

ECOSTEVIA je jedini brend koji je najnovijom tehnološkom inovacijom učinio mogućim transformaciju praha steviol glikozida u kristalnu strukturu sa 0 kalorija i 0 glikemijskim indeksom, zbog čega je pogodnija i praktičnija za upotrebu i merenje prilikom zaslađivanja napitaka, kuvanja ili pečenja.

Pogodno za ishranu dijabetičara, ljudi na dijetetskom režimu ishrane i svima koji ne žele više da konzumiraju šećer iz bilo kog razloga, ali vole sladak ukus hrane.

PROIZVODI

ecostevia_1-1

Ecostevia 1:1, pakovanje 300 g, po slatkoći zamenjuje 300 g šećera.
Bez gorkog ukusa, 0 kalorija, 0 glikemijski indeks .

Transportno pakovanje: 10 kutija

ecostevia_1-5

Ecostevia 1:5, pakovanje 200 g, po slatkoći u odnosu na šećer zamenjuje 1 kg šećera.
Bez gorkog ukusa, 0 kalorija, 0 glikemijski indeks.

Transportno pakovanje: 20 kutija

kesice

Ecostevia 1:5, pakovanje 80 g, 80 komada kesica x 1 g, idealna i praktična za zaslađivanje napitaka.
Bez gorkog ukusa, 0 kalorija, 0 glikemijski indeks.

Transportno pakovanje: 12 kutija